De Weesperstraat wordt door (vooral) motorrijders gezien als een verlenging van het TT Circuit in Assen. Vooral op dagen met mooi weer is het een komen en gaan van motoren waarvan het geluid extra versterkt wordt door de hoge gebouwen rondom de straat. Motoren met een kapotte of zogenaamde ‘open uitlaat’ rijden volgas bij het stoplicht weg en zijn tot aan het Amstelstation of Waterlooplein te horen.

Aan dit asociale gedrag moet een einde komen. De politie ziet dit niet als een prioriteit en wil dan ook niet handhaven. De ‘geluidspaal’, een nieuw wapen ontwikkeld in de strijd tegen te luidruchtige motoren en auto’s biedt uitkomst. Het systeem, dat al getest wordt in en rond Parijs, kan lawaaierige voertuigen identificeren en de eigenaars vervolgens automatisch beboeten.

Een win-win situatie; politie hoeft niets te doen en wij kunnen weer rustig de ramen open zetten.

Ps. We zijn niet de enige die last hebben van motorlawaai. Op centrum begroot staat nog eenzelfde plan maar dan meer voor de binnenstad (Damstraat). Stem ook even op dit plan. Hoe meer we de gemeente en de politie erop wijzen dat dit echt een grote ergernis is, hoe sneller er wat aan gedaan gaat worden.

ps.ps. Bekijk ook even alle ander plannen van centrum begroot, zitten best leuke ideeën tussen.

STEM HIER OP ONS PLAN