Er komen ondergrondse afvalcontainers in de Weesperstraat. Ook de plastic afvalcontainer gaat verdwijnen. De afvalscheiding is nu zo goed dat deze het plastic uit het restafval kan vissen Eindelijk. Plaatjes zoals hierboven zijn dan verleden tijd.

De gemeente heeft bij iedereen een brief in de bus gestopt met een locatieplan afval containers Weesperbuurt. Als je die goed bestudeert zie je dat er maar één ondergrondse container voor het Ceres-complex staat ingetekend. Die komt aan de straatkant tegenover de Silver Grill.

De gemeente heeft al veel reacties van omwonenden gehad dat één container te weinig is. Niet alleen een groot gedeelte van het Ceres-complex gaat zijn afval daar aanbieden (zoals dat heet) maar ook de helft van de Nieuwe Kerkstraat zal ook daar hun afval in de container moeten gooien. Wat we niet willen is dat mensen hun afval naast de container gaan zetten als deze vol is.

Kan er niet een container naast, vraagt u zich terecht af. Nee, helaas niet. Dit gebied heeft een oerwoud aan kabels en leidingen onder de grond liggen. Plus het kunstwerk staat verankerd op een enorme betonnen plaat. Dus even een extra kuil graven is niet zo eenvoudig. De enige plek die overblijft is dus tegenover Water&Brood.

Om die reden wordt er 28 oktober een proefsleuf gegraven aan de andere kant van de straat tegenover Water&Brood.

Als dit niet lukt zit er niets anders op dan vaker de container legen. Wordt vervolgd…