Het definitieve ontwerp; vergroening Metropool gebied is gepresenteerd aan de bewoners. Het is akkoord gegeven door de gemeente en kan dus worden uitgevoerd. De bedoeling was om dit begin volgend jaar te doen maar we moeten toch nog echt even geduld opbrengen.

Het probleem ligt bij de kabelaars ofwel de beheerders van alle kabels en leidingen onder de grond. Er moet het een en ander verlegd worden en dat kost tijd. Door de privatisering van dit soort bedrijven heeft de gemeente heel weinig in te brengen op het gebied van planning. Een bedrijf als Liander kan dus negen maanden (!) de tijd nemen om een opdracht in te plannen. Wat betekent dat ze over negen maanden eens in hun agenda gaan kijken en dan kan het nog eens vijf maanden duren voordat er daadwerkelijk een schep de grond ingaat. Dit tot grote ergernis van de Knowledge Mile Park. Er komt nu een ‘mediater’ die gaat onderhandelen over de planning. Ze hopen nu dat na de pilot knip er begonnen kan worden.

Zie hier het definitieve ontwerp.