Vandaag kreeg ik een brief van de gemeente in de bus. Het gaat over de geplande ondergrondse afval containers op de hoek Weesperstraat en Nieuwe Kerkstraat. Dit heeft grote consequenties voor het aanbieden van afval in beide straten. De gemeente vraagt de omwonenden om een reactie op het plan.

Op de website van de gemeente krijg je een kaartje te zien waarop de nieuwe containers staan ingetekend. Het worden er twee. Dit zijn er naar mijn idee te weinig. Nu weet ik dat er ruimte gebrek is in de Weesperstraat ivm met kabels en leidingen en een kunstwerk wat danig in de weg staat. Ik verbaas me er ook over dat er bij de inrichting van de Nieuwe Kerkstraat (nu in volle gang) geen rekening is gehouden met ondergrondse containers. Nu moet de helft van de bewoners hun afval op de hoek van de Weesperstraat aanbieden. Op de foto kun je goed zien wat een berg afval dat is. Let wel op woensdag en op zaterdag.

Dit past nooit in twee containers tenzij ze vaker gaan legen. De gemeente vraagt omwonenden om advies. Hier is het email adres om je mening te geven.